WORKSHOPS POTTENBAKKEN

Met klei potten maken op de draaischijf is een boeiende bezigheid waar je veel voldoening kan uit halen. Met volharding en goede begeleiding kan je er echt heel goed in worden.

Als je wil leren draaien moet je beginnen met de basisvaardigheden. Deze leer je in de workshop ‘Initiatie draaien’. Als je dit gedeelte doorlopen hebt, of je beheerst de basisvaardigheden van het draaien al van elders, kan je je inschrijven op de workshop ‘Draaien voor gevorderden’.  Daarna kan je in de workshops ‘Begeleid draaien’ aan je eigen project werken.

De workshops staan open voor volwassenen en bestaan uit 10 lessen. Elke les werken we 3 uur, met een halfuurtje erbij voor wat pauze en om op het einde van de les het atelier proper achter te laten.

Tussen Leuven en Tienen

Wij verhuizen in augustus! Vanaf september gaan de lessen door op ons nieuw adres : Kerkomstraat 30, Kumtich

An en Dominique

De workshops worden gegeven door Dominique Stienlet & An Beullens.

INITIATIE DRAAIEN

Tijdens deze workshop zal je de basistechnieken leren die je nodig hebt om aan de draaischijf te werken. Je zal geleidelijk de verschillende vaardigheden opbouwen die elke pottenbakker moet bezitten. Tijdens de initiatie zullen we ons focussen op de cilinder en de kleine kom. Je zal de mogelijkheden van deze beide vormen exploreren en hun eindafwerking leren verzorgen. De laatste lessen werken we aan een paar mokken en kommetjes die we helemaal afwerken en die je dan na het bakken mee naar huis neemt. Het bakken is in je inschrijvingsprijs inbegrepen.

workshop-keramiek-initiatie-draaien

DRAAIEN VOOR GEVORDERDEN

Heb je de workshop ‘Initiatie draaien’ al gevolgd of heb je vroeger elders de basis van het draaien geleerd en wil je nu het echte werk aanpakken? Dan zijn er de workshops ‘Draaien voor gevorderden’. Tijdens deze lessen leer je grotere hoeveelheden klei te verwerken om zo hoger en breder te draaien. De mogelijkheden zijn groot: vazen, kannen en kruiken, potten met een deksel, borden…

Naast de technische aspecten van het verwezenlijken van de vorm besteden we ook aandacht aan de afwerking en de decoratie van je stuk. Tijdens deze lessenreeks beslis je zelf welke van je stukken je wil laten bakken.

BEGELEID DRAAIEN

Heb je de workshop ‘Draaien voor gevorderden’ al gevolgd, of heb je al van elders het draaien onder de knie? In de workshop ‘Begeleid draaien’ krijg je geen nieuwe technieken aangeleerd, maar word je begeleid in de realisatie van je eigen project. Jij beslist wat je wil maken en je werkt daar 10 weken aan in het atelier. Onderweg word je geholpen, krijg je tips, een privé demo of, als alles perfect verloopt, felicitaties.

INDIVIDUELE EN KORTLOPENDE WORKSHOPS

Ben je op zoek naar een individuele of een kortlopende workshop? Je kan deze volgen bij onze docent An Beullens in Tielt-Winge. Inschrijven kan je via AnnaBelle Ceramics.

Kalender

Binnenkort komt de nieuwe kalender voor de lessen die starten in september online, nog even geduld. Schrijf u alvast in op de wachtlijst dan verwittigen wij u  wanneer de inschrijvingen starten.

Initiatie draaien

 • Initiatie draaien Reeks 1: VOLZET Maandagavond van 19:00 tot 22:00
  16 apr, 23 apr, 30 apr, 7 mei, 14 mei, 28 mei, 4 jun, 11 jun, 18 jun, 25 jun
 • Initiatie draaien Reeks 2: VOLZET
  Dinsdagavond van 19:00 tot 22:00
  17 apr, 24 apr, 8 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei, 5 jun, 12 jun, 19 jun, 26 jun

Draaien voor gevorderden

 • Draaien voor gevorderden Reeks 1: VOLZET
  Woensdagavond van 19:00 tot 22:00
  18 apr, 25 apr, 2 mei, 9 mei, 16 mei, 23 mei, 30 mei, 6 jun, 13 jun, 20 jun
 • Draaien voor gevorderden Reeks 2: NOG 1 PLAATS
  Donderdagavond van 19:00 tot 22:00
  19 apr, 26 apr, 3 mei, 17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 jun, 14 jun, 21 jun, 28 jun

Begeleid draaien

 •  Reeks 1: VOLZET
  Donderdagavond van 19:00 tot 22:00
  19 apr, 26 apr, 3 mei, 17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 jun, 14 jun, 21 jun, 28 jun
 • Begeleid draaien Reeks 2: NOG 1 PLAATS!
  Zaterdagochtend van 09:00 tot 12:00
  21 apr, 28 apr, 5 mei, 12 mei, 19 mei, 26 mei, 2 jun, 9 jun, 16 jun, 23 jun

Individuele en kortlopende workshops

Wachtlijst

Schrijf je in op de wachtlijst hieronder indien je wenst op de hoogte gehouden te worden over toekomstige reeksen .

Inschrijvingsprijs

Initiatie draaien : Voor een reeks van 10 lessen bedraagt de kostprijs 390 €. Klei is niet inbegrepen in de inschrijvingsprijs en kan u kopen in het atelier aan €9 per pak van 10kg.  Het bakken van je vier beste stukken is inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Iedere deelnemer krijgt een basisset gereedschap.

Draaien voor gevorderden : Voor een reeks van 10 lessen bedraagt de kostprijs 390 €. Klei is niet inbegrepen in de inschrijvingsprijs en kan u kopen in het atelier aan €9 per pak van 10kg. Het bakken van je stukken (bisquit- en glazuurbak samen) kost €12/kg.

Begeleid draaien : Voor een reeks van 10 lessen bedraagt de kostprijs 270 €. Klei is niet inbegrepen in de inschrijvingsprijs en kan u kopen in het atelier aan €9 per pak van 10kg. Het bakken van je stukken (bisquit- en glazuurbak samen) kost €12/kg.

Mocht je onverwacht je inschrijving moeten annuleren kan dit tot 1 maand op voorhand zonder kosten.
Minder dan 1 maand voor het begin van de workshop wordt een administratieve kost van 50 € aangerekend.
Bij annulering minder dan 10 dagen voor het begin van de workshop wordt de volledige kostprijs aangerekend.

Inschrijvingsformulier

Uw naam en voornaam (verplicht)

Uw postcode en plaats

Uw email (verplicht)

Uw telefoon (verplicht)

Kies de reeks waarvoor u zich wil inschrijven.